Arbeta som röstmottagare under EP-valet 2024, intresseanmälan

LÄS MER

Vi söker dig som vill arbeta som röstmottagare!

Söndagen den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet . I samband med valdagen behöver vi personer som vill arbeta i vallokal.

Observera att valdagen är söndagen den 9 juni, som för vissa kan vara en långhelg då det är röd dag torsdagen den 6 juni och skolorna håller stängt på fredagen den 7 juni. Vi förväntar oss att den som anmäler sitt intresse kan och vill delta på valdagen.

Återkoppling om du får jobba på valdagen kommer att ske i slutet av april. Var noga med att ange en giltig e-postadress.

Vi söker dig som tycker om att arbeta där det händer många saker samtidigt, som trivs med att träffa människor, vill värna om demokratin och förstår vikten av att valet går rätt till. Du behöver kunna överblicka vad som behöver göras och hjälper gärna till tillsammans med de andra röstmottagarna i vallokalen.

I varje vallokal kommer det att finnas en blandning mellan nya och erfarna röstmottagare. Många som jobbar i vallokal tycker att det är en rolig erfarenhet och återkommer vid varje val.

I uppdraget som röstmottagare ingår bland annat att:

  • se till att det är god ordning i vallokalen,
  • ta emot röster och lägga dem i urnan,
  • markera i röstlängden vilka som röstat,
  • hjälpa de väljare som ber om det, till exempel genom att informera om hur de gör för att rösta,
  • räkna röster efter att vallokalen har stängt.

Alla röstmottagare kommer att få utbildning innan uppdraget börjar. Arbetet kräver ett hjälpsamt och vänligt sätt och ställer höga krav på noggrannhet. Vi söker även dig som vill arbeta under förtidsröstningen.

För att klara uppdraget behöver du förstå/prata bra svenska men du behöver inte vara svensk medborgare för att arbeta i vallokal. Vi vill gärna ha sökande med kunskaper i andra språk utöver svenska och engelska.

Den som är aktiv politiker och finns med på valsedlarna bör helst inte arbeta i vallokal.

Läs mer på vannas.se/val

Frågor om e-tjänsten

Susanna Siljetun
val@vannas.se

Personuppgiftsansvarig

Kommunstyrelsen
vannas.kommun@vannas.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • Du behöver vara över 18 år

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa